پنجشنبه ۰۸ آذر ۰۳

آریتمی های قلبی

۱۰۴ بازديد

آریتمی های قلبی
حیطه ساخت‌و‌ساز ضربان قلب "گره سینوسی" (Sino-Atrial Node, SA Node) اسم داراست که در بالاترین بخش دهلیز راست واقع گردیده است. ضربان ایجاد گردیده آغاز وارد عضله ها دهلیز راست و چپ گردیده و آن‌ها‌را منقبض می نماید تا خون جان دار در دهلیزها وارد بطن ها خواهد شد. نیروی الکتریکی بعد وارد "گره دهلیزی - بطنی" (Atrio-Ventricular Node, AV Node) ، که مابین دهلیزها و بطن ها قراردارد گردیده و آن‌گاه از روش کابل الکتریکی بنام "باندل هیس" وارد بطن ها می گردد. در اولِ ورود به بطن ها ، باندل هیس به دو باندل شاخه ای کوچکتر بنام "باندل شاخه ای راست" (Right Bundle Branch, RBB) و " باندل شاخه ای چپ" (Left Bundle Branch, LBB) تقسیم گردیده که اولین وارد بطن راست و دومین وارد بطن چپ گردیده و به طور همزمان بطن راست و بطن چپ را  متخصص قلب منقبض می نمایند.
ریتم نرمال قلب یعنی " ضربان قلب در میان 60 تا 100 توشه در دقیقه ، منظم و با استارت انقباض از گره سینوسی در بالای قلب و جابجایی از مسیر هدایتی قلب تا بطن ها". هر حالتی غیر از این را "ایراد ریتم قلب" یا این که "آریتمی" خوا هیم اظهار کرد.
آریتمی ها بسیار متنوع بوده و به اشکال متفاوت تقسیم می گردند اما در یک تقسیم بندی کلی آریتمی ها یا این که موجب تعداد ضربان معدود قلب می‌شوند که به آنان "برادیکاردی" (Bradycardia) گفته می گردد یا این که موجب تعداد ضربان بیشتر از نرمال قلب میگردند که به آنان "تاکیکاردی" (Tachycardia) اطلاق میگردد. ما پیرو آریتمی ها را در سه مجموعه تقسیم کرده ایم.
1- ریتم طبیعی تند یا این که نماید
تعداد ضربان قلب بشر بالغ در موقعیت استراحت مابین 60 تا 100 توشه در دقیقه میباشد. اما تعداد ضربان قلب از یک شخص به شخص دیگر مختلف میباشد. حتی‌در یک شخص هم درساعات متعدد شبانه روز یکسان وجود ندارد . برای این که تعداد ضربان قلب متاثر از کارداران بسیار متعددی میباشد که هر یک میتوانند تعداد ضربان قلب را ارتقا یا این که کاهش دهند. از جمله وسعت خون باطن تن ، فشارخون ، ایفا شغل های بدنی ، ترازو استراحت ، استرس های روحی و جسمی ، معیار ماهیچه ها تن و شایستگی جسمانی هر شخصی بر روی تعداد ضربان قلب او تاثیر داراست. هم اینگونه کار کرد سازمانهای داخلی و بیماری آنان هم بر روی تعداد ضربان قلب اثر دارااست مانند معدود کاری یا این که پرکاری غده تیرویید ، سعی تمامی و کبد ، معدود خونی ، موقعیت تندرست ریه ، مصرف سیگار ، حاملگی ، تب و عفونتهای تن .

در کنار این کارداران مصرف بعضا داروها هم اصلی می باشند. بعضا از داروها می‌توانند موجب کندی ضربان قلب شوند مانند اکثری از داروهای خانواده "بتا بلوکرها" از قبیل پروپرانولول ، آتنولول ، متوپرولول ، بیزوپرولول ، کارودیلول و "کلسیم بلوکرها" از قبیل وراپامیل و دیلتیازم. آمیودارون و دیگوکسین هم از این داروها می باشند. داروهایی هم می باشند که مصرف آن ها میتواند ضربان قلب را ارتقا دهد مانند آملودیپین ، آدالات ، لووتیروکسین ، اسپری های ریه مانند سالبوتامول و تئوفیلین.

پس در وضعیت طبیعی اگرچه تعداد ضربان قلب نرمال دربین 60 تا 100 توشه در دقیقه تمجید شد‌ه‌است اما اکثری از شرایط های فیزیولوژیک و طبیعی میباشند که می‌توانند موجب نوسان ضربان قلب از مقدار 50 توشه در دقیقه تا 120 و 130 توشه در دقیقه شوند. این تغییرات به شرطی که علامتی برای شخص ساخت نکنند می‌توانند طبیعی قلمداد شوند.

2- برادیکاردی و تعداد معدود ضربان قلب
آغاز عالی میباشد علایم برادیکاردی را بشناسیم. ضربان نادر قلب موجب علایم ذیل میگردد و شما در صورتی خودتان یا این که یک کدام از دور‌وبری ها شما این علایم را پیدا کرد می بایست در او‌لین مجال به اورژانس مراجعه کنید.

علایم ضربان قلب معدود
ضعف و بیحالی مفرط
حس خستگی در جاری ساختن شغل های روزمره
شم سرگیجه
حس سبکی راز
حیف کردن تعادل و افتادن
بیهوش شدن و سنکوپ
این علایم در برخی از بیماران زود گذر بوده و خودبخود اصلاح می‌شوند البته در بعضا دیگر می‌توانند تا سا‌عتها و حتی چندین روز هم به ارتفاع بینجامند. علل ضربان قلب تحت عبارتند از عواملی که موجب کاهش سعی گره سینوسی میگردند یا این که هدایت الکتریکی از گره دهلیزی بطنی را آرام یا این که متوقف میسازند و عبارتند از:

مصرف داروهای کاهنده ضربان قلب مانند پروپرانولول، آتنولول، کارودیلول، بیزوپرولول و متوپرولول
مصرف داروهای کلسیم بلوکر مانند دیلتیازم و وراپامیل
دیگوکسین
آمیودارون
پتاسیم بالای خون
نارسایی توسعه یافته همگی
نادر کاری غده تیرویید (هیپوتیروییدی)
بلوک اکتسابی قلب در تاثیر کهولت و سن زیاد
3- تاکیکاردی یا این که تعداد ضربان قلب زیاد
علایم و آرم های ارتقا ضربان قلب قادر است به طور تحت بروز کند:
طپش قلب
حس کوبیدن در قفسه سینه
سرگیجه
افتادن بر روی زمین و حیف کردن تعادل
بیهوشی و سنکوپ
مرگ ناگهانی
تاکیکاردی می‌تواند علل زیادی داشته باشد و از بخشها متفاوت قلب منشا بگیرد.
تاکیکاردی سینوسی
در اکثر اوقات مورد ها ضربان قلب بالا ، انگیزه ارتقا ضربان قلب به طور ارتقا عمل گره سینوسی میباشد که ضربان ساز مهم قلب میباشد و اصطلاحا به آن "تاکیکاردی سینوسی" گفته می‌گردد. این نوع از ضربان قلب بالا ثانویه به بقیه حالات طبیعی و غیر طبیعی تن میباشد که عبارتند از:

انگیزه های ضربان قلب زیاد
نادر خونی
تب و عفونت تن
گرمازدگی
عمل و شغل بدنی زیاد
خون ریزی و کاهش وسعت خون
بی آبی و تلف کردن آب تن
پرکاری غده تیرویید
افت فشارخون
استرس های روحی
اضطراب و حمله ها پانیک
نادر خوابی و نداشتن خواب شبانه
مصرف سیگار و مواد مشوق
نوشابه های انرژی زا
قهوه ، کافئین و شکلات
نداشتن استعداد جسمانی و عدم کار بدنی برای زمان مجال زیاد
بیماری ریوی و اکسیژن معدود خون
آمبولی ریه
بیماری های داخلی مانند نارسایی همه و کبد
حاملگی و بعداز وضع حمل
مصرف داروهایی مانند داروهای ضد فشارخون بالا به ویژه آملودیپین
ایستادن به مقطع زمان بر یا این که به پا خواستن ناگهانی از شرایط نشسته
اسپری سالبوتامول
به عبارتی طورکه به چشم می خورد اکثر این مفاد زود گذر و جزو تغییرات فیزیولوژیک تن میباشند که با برطرف کردن برهان اول ضربان قلب بالا هم از فی مابین خواهد رفت. خصوصیت عمده این نوع از تاکیکاردی ، ارتقا تدریجی ضربان قلب با عمل بدنی مختصر و کاهش تدریجی و آهسته آن با استراحت یا این که از در میان رفتن برهان بستر ساز میباشد. هم اینگونه این موردها بیشتر به طور شم ضربان قلب بالا و طپش قلب خویش را آرم میدهند و حدودا با علایم بدی مانند افتادن ، بیهوشی و یا این که سنکوپ یاروهمدم نیستند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.