یکشنبه ۲۰ آبان ۰۳

الکل، شکلات و قهوه: آیا برای قلب ممنوع می‌باشند؟

۱۱۰ بازديد

الکل، شکلات و قهوه: آیا برای قلب ممنوع می‌باشند؟
در کشورها و جامعه ها گوناگون بسته به مسایل تاریخی، فرهنگ و تمدن آن جامعه و مسایل مذهبی می اقتدار اشکال متفاوتی از خوردنی ها و آشامیدنی ها را پیدا کرد که اشخاص گزینه به کارگیری قرار میدهند. ولی بازهم بسته به مسایل مذهبی و فرهنگی برای گونه های گوناگون غذاها می قدرت فواید و در کنار آن مضرّاتی را هم تیتر کرد. سه آیتم از مواد غذایی که در تیتر نوشته ذکر شده شد‌ه‌است میان کشورها و قومیّت های گوناگون نگاه و بینش متفاوتی به آنان وجود دارااست و با توجّه به محدودیت های گوناگون درخصوص مصرف آن ها، همواره کارایی گردیده‌است تا توجیهات و دلایل به کار گیری از آن ها در کنار فواید و مضرّات آنان برای تن و تن درستی بشر آیتم پژوهش متخصص قلب  قرار بگیرد.

در کشورمان کشور‌ایران هم مصرف این ترکیبات با امّا و در صورتیکه های متعددی همدم بوده میباشد. در‌این نوشته کوشش داریم تا از لحاظ علمی، به تحقیق شواهد و یافته های علمی به کارگیری از اینها بپردازیم.
الکل
آب میوه‌های تخمیر گردیده دست‌ساز در اوایل بعدازظهر نوسنگی وجود داشتند. در یک محل دفن ماقبل تاریخ در غاری در اطراف حیفا، بقایای آبجو ۱۳۰۰۰ ساله که ظاهراً برای مهمانی های آیینی به کارگیری میشد، پیدا شد. در آن فرصت تخمیر فقط خط مش مراقبت آبمیوه ها بود.

امروزه انسانها از آبمیوه های الکلی به گونه های متفاوت به کارگیری می نمایند و این آبمیوه در اکثری از کشورها به وفور آیتم به کارگیری قرار میگیرد. اما در جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی به جهت محدودیت های مذهبی ، کلام در امر فواید و ضررهای آن کمتر شکل میگیرد البته مورد نیاز میباشد به طور علمی نگاهی به اثرات مصرف الکل بر سالم تن و به ویژه قلب و عروق داشته باشیم.

مادّه موثره کل ترکیبات الکلی، اتانول میباشد که با درصد های متفاوتی در گونه های متفاوت آب میوه های الکلی یافت می‌شود. بصورت کلی آبجو کمترین درصد ( حدود ۴ درصد )، شراب درصد الکل میانگین ( حدود ۱۰ درصد ) و ترکیبات تقطیر گردیده دارنده بیشترین درصد االکل ( ۴۰ درصد ) می باشند. با این حالا، مواد تشکیل دهنده غیر از الکل هم در آب میوه های تخمیری و تقطیری وجود دارا هستند که اثرات آن ها هم بر تن و قلب گوناگون میباشد: شراب دربردارنده فلاونوئیدهای آنتی اکسیدان محافظ قلبی و رسوراترول میباشد که ژن ارتفاع قدمت SIRT1 را تحریک می نماید. ماءالشعیر دربردارنده دانه، بیشتر جو مالت دار، و همینطور رازک و مخمر میباشد. علف جو همینطور دربردارنده فلاونوئیدها، سوپراکسید دیسموتاز و ویتامین ها و غلات پلی فنول و فیتواسترول میباشد که اثرات آنتی اکسیدانی نیز دارااست. ویسکی ضمن مقدار متعددی الکل دربردارنده جو، مخمر و آب میباشد.

با کلیه این گفت و گو ها یک سؤال مهم وجود داراست و اینکه:

آیا الکل عالی میباشد یا این که بد؟
تزریق الکل در داوطلبان سلامت، عمل عصب سمپاتیک عضلانی و فشار خون را ارتقاء میدهد. الکل ترشح هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین را در مغز تحریک می نماید که اثرات تحریک سمپاتیکی دارااست. بدین ترتیب دگزامتازون جواب پرسور الکل را سرکوب می نماید. این اثرات تحریک کننده سیستم عصبی سمپاتیک دلیلی میباشد که بعداز یک مصرف بسیار هنگفت ، ساعت ۳ صبح با تپش قلب از خواب بیدار می شویم که نمی توانیم مجدد بخوابیم.

بیان شده میباشد که‌این تاثیر تحریکی سمپاتیک ممکن میباشد توضیح دهد که چرا مصرف دائمی الکل، می‌تواند بسته به واحد سنجش مصرف، موجب ارتقاء فشار خون خواهد شد. با این هم اکنون، در یک تفحص بعدی نگر که بر روی ۲۸۸۴۸ زن و ۱۳۴۵۵ مرد، سوای فشار خون اول، بیماری قلبی عروقی و سرطان جاری ساختن شد، مصرف الکل به واحد سنجش مدل تا میانگین خطر فشار خون را در زنان کاهش بخشید، ولی آن را در مردان ارتقا اعطا کرد. آستانه خطر فشار خون بالا در زنان ۴ آبمیوه در روز یا این که بیشتر بود، البته در مردان ۱ آب میوه در روز یا این که بیشتر بود.

خلال اثرات تحریک سمپاتیک، کالری دریافتی مربوط به مصرف معمول الکل سبب ساز به ارتقا وزن تن می‌شود که ممکن میباشد به ارتقا فشار خون نیز یاری دهد. خلال این، تحریک سیستم عصبی اتوماتیک سمپاتیک ممکن میباشد رابطه توانا مصرف روزمره الکل را با فیبریلاسیون دهلیزی توضیح دهد. در واقع، خطر آریتمی با یک آبمیوه در روز ارتقا می‌یابد و با هر آب میوه مازاد در روز این واحد سنجش بیشتر ارتقاء مییابد.

آیا الکل از انفارکتوس میوکارد و سکته حفظ می نماید؟
رسیدگی INTERHEART با طرح گزینه-شاهدی (تصادفی عدم وجود چون هیچ کس نمی خواست در دسته دارونما قرار گیرد...) یه خرده حفظ با مصرف میانگین الکل (یعنی تا 4 آبمیوه در هفته) نشانه اعطا کرد، مشاهده ای که به وسیله یک نظارت سیستماتیک نیز پذیرش شد. با این هم اکنون، دیگر مطالعات این سود را به معضل کشیده اند. یک استیناف اپیدمیولوژی ژنتیکی دربرگیرنده بیش تر از ۵۰۰هزار نفر آرم اعطا کرد که تاثیر محافظتی ظاهری مصرف میانگین الکل در قبال سکته مغزی عمدتاً به الکل مربوط نبوده میباشد و چشمگیر وجود ندارد. مصرف الکل به صورت یکنواخت فشار خون و خطر سکته مغزی را در آن تجزیه و ارزیابی ارتقا بخشید و به حیث می رسید که تأثیر یه خرده بر انفارکتوس میوکارد داشته باشد. همینطور، این حقیقت نگران کننده میباشد که مصرف الکل، حتی‌در سطح ها میانگین، با پیامدهای ناخوشایند مغزی به صورت متعلق به دوز به عنوان مثال آتروفی هیپوکامپ، تفاوت در ریزساختار جسم پینه‌ای، و کاهش سریعتر در بخش های مرتبط با خاطر همپا میباشد. در غایت ، مصرف الکل در سطح بالا به جهت کاهش وسعت مغز و علائم زخم مغزی MRI با زوال عقل مرتبط میباشد.

با پیش بینی بقیه مخاطرات ثابت گردیده ناشی از مصرف الکل مانند سرطان کبد، پانکراس و مثانه اکنون عده بندی این میباشد که فواید تعجب آور و غریبی که در امر اثرات پیشگیری کننده الکل از بیماریها و بویژه در زمینه‌ی سکته های قلبی بیان شده میباشد با حقیقت مسافت داراست و به این ترتیب، الکل به صورت کلی نگهداری یه خرده از سالمی را آماده می نماید.

اینک پیشنهاد کلی درباره ی الکل به اینصورت میباشد:

کسانی که از قبلی الکل مصرف نکرده اند، نباید برای پیشگیری از بیماری قلبی یا این که معالجه آن، استارت به مصرف الکل نمایند.
کسانی که از پیشین الکل مصرف می کردند و اصطلاحاً متعلق به الکل می‌باشند، می بایست معیار مصرف را به حداکثر ۵ تا ۷ توشه در هفته و در هر وعده مصرف کمتر از ۴۰ سی سی الکل خالص کاهش دهند.
شکلات و کاکائو
نورمن هولنبرگ فقیه شنید که سرخپوستان کونا که در جزیره‌ای فارغ پاناما معاش می‌کردند نمک متعددی مصرف می‌کردند و به صورت متناقضی فشار خون پایینی داشتند و تصمیم گرفت مدّتی را در آنجا بگذراند. وی روئت کرد که در واقع، سرخپوستان کونا آجیل کاکائو را با نمک می خوردند، البته فشار خون آنان در حین معاش حدود ۱۱۰/۷۰ میلی متر جیوه باقی میماند. تجزیه و چک بیوشیمیایی ادرار آن ها آرم بخشید که آن ها مشتقات متعددی از اکسید نیتریک را به جهت تحریک نیتریک اکساید سنتاز به وسیله فلاونول اپیکاتچین، یکی‌از اجزای دانه های کاکائو، دفع می نمایند. قابل توجّه میباشد، وقتی که سرخپوستان کونا از جزیره خویش به شهر پاناما نقل جای می نمایند، این پشتیبانی از میان می رود.

شکلات از دانه های کاکائو با مقادیر متفاوت شیر و شکر تهیه و تنظیم می گردد. کاکائو بسته به طریق کم آب کردن و برشته شدن ممکن میباشد مادّه اپی کاتسین محافظ را از دست بدهد. مشخص و معلوم گردیده‌است که شکلات تیره که به اسم شکلات تلخ - Bitter - شناخته می‌شود ، اگرچه مزه گس و تلخی داراست البته محافظ سیستم قلبی و عروقی میباشد. در واقع، شکلات تیره، ولی خیر شیری، سعی اندوتلیال عروق را در اشخاص سیگاری سلامت بهبود می‌بخشد. این مراقبت از سلولهای اندوتلیال در شریان‌های کرونر با به کار گیری از آزمایش پرسور سرد برای آنالیز تکان عروقی در آزمایشگاه تأیید شد‌ه‌است.

ضمن این، شکلات تلخ تأثیرات مثبتی بر فشار خون، مقاومت به انسولین و کوشش پلاکت داراست. در غایت، مطالعات والا آرم می دهند که ارتباط معکوس مابین مصرف شکلات با رویدادهای اساسی قلبی و عروقی وجود دارااست، اگرچه شواهد تا حدودی محصور میباشد. شکلات حتی ممکن میباشد همت مغز را بهبود بخشد. نکته منفی این میباشد که به ویژه شکلات شیری دربردارنده چربی و قند و در سود کالری میباشد که ممکن میباشد وزن تن را ارتقا دهد.

قهوه
طبق افسانه، کالدی گله‌دار بز، دانه‌های قهوه را در اتیوپی باستان کشف کرد که بعداز تناول کردن توت‌های درختی خاص، بزهایش چنان پرانرژی شدند که شب‌ها نمی‌خواستند بخوابند. حتی امروز، تناول کردن قهوه در صبح برای اکثری از اشخاص به امری ضروری تبدیل گردیده است. قهوه در واقع سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک می نماید و در اشخاصی که به آن عادت ندارند سبب تپش قلب و ارتقا فشار خون می‌شود. برخلاف کسانی که گاه به گاه از قهوه استعمال می نمایند، عده ای که بصورت منظم و روزمره از قهوه به کار گیری می نمایند، از اثرات تحریک‌کننده قلبی عروقی قهوه به جهت کاهش جواب سمپاتیک مراقبت می شوند. با کمال تعجب، این تاثیر قهوه غیر وابسته از کافئین میباشد و به جهت ماده(های) دیگری میباشد که هنوز کشف نشده میباشد.

ضمن این، قهوه جواب قلبی عروقی به استرس خیالی را در کسانی که قهوه مینوشند، با ارتقا فشارخون به ویژه نصیب سیستولیک آن، ارتقا میدهد. اثری که بازهم در اشخاصی که عادت به نوشیدن منظم قهوه دارا‌هستند، کمرنگ خیس میباشد.

کافئین به تنهایی هیچ تاثیر تقویت‌کننده‌ای بر روی قلب جاری ساختن نمی‌نماید و احتمالاً مواد همپا دیگری غیر از کافئین دست‌کم تا حدی مسئول می باشند. بر اساس با این مشاهدات، مصرف میانگین قهوه به صورت معکوس با خطر نارسایی قلبی مرتبط میباشد، با بیشترین تأثیر با ۴ فنجان در روز، که جدیداً در تجزیه و نظارت یک استیناف علمی بلندمرتبه، تأیید شد‌ه‌است.

به احتمال زیاد، نوشیدن میانگین قهوه، فعال شدن شدید سمپاتیک در نارسایی قلبی را کاهش می دهد و به همین ادله قهوه از قلب در مقابل نارسایی مراقبت می‌نماید. در یک تحقیق والا مشمول ۴۲۶۵۹ کمپانی‌کننده در بازرسی آجل‌نگر اروپایی راجع به سرطان و تغذیه (EPIC) - آلمان ، مصرف قهوه در حین ۹ سال پیگیری، بر خطر کلی بیماری مزمن تأثیری نداشت. با این اکنون، مصرف قهوه فارغ از کافئین و با کافئین (۴فنجان در مقابل ۱ فنجان در روز) با خطر کمتر دیابت نوع ۲ مرتبط بود.

یک استیناف گران قدر NIH علامت بخشید که مصرف قهوه با مرگ و میر رابطه معکوس داراست، به ویژه با ۴ یا این که ۵ فنجان در روز برای بیماری های قلبی و تنفسی، سکته مغزی، جراحات و تصادفات، دیابت و عفونت، البته خیر سرطان.

سود گیری
مطالعات تازه به ضرر و زیان مصرف شراب میباشد. شاید شراب بتواند تاثیر مثبتی بر یافته های آزمایشگاهی مانند چربی خون، کلسترول و التهاب داشته باشد البته اثرات بالینی آن در وقتگیر بازه به ویژه با مصرف زیاد آن نگران کننده میباشد.

در امر شکلات بهتر میباشد. شما میتوانید برای مراقبت تن درستی قلب و معدود کردن فشارخون از آن به کار گیری نمائید، اما بصورت تلخ و فارغ از افزودنی و شیرین کننده.

در خصوص قهوه امروزه مطالعات اکثر وقت ها در جهت تأیید مصرف آن می باشند. مصرف ۲ تا ۴ فنجان قهوه در روز برای تندستی تن و قلب و عروق موثر میباشد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.