چهارشنبه ۰۳ آبان ۰۲ ۱۱:۵۸ ۱۱۳ بازديد
۳. انسداد روزنه قلب
درین بیماری، روزنه بهشکل بی نقص بسته می گردد و قابلیت و امکان عبور جریان خون وجود ندارد. بیماری روزنه قادر است از بدو ولادت و بهشکل مادرزادی در شخص وجود داشته باشد یا این که بعداز به دنیا آمدن، بهاستدلال کارداران دیگری بهوجود بیاید. عفونتها و بقیه بیماریها و اشتباهات تندستی سبب ساز به ساختوساز اشکال بیماری متخصص قلب روزنه می شوند.
۴. آترزی روزنه (بیماری مادرزادی قلب)
درین بیماری مادرزادی، روزنه قلب از زمانه جنینی تشکیل نمی شود و غشای بافتی بر راز رویکرد جریان خون دربین حفرههای قلب قرار میگیرد و موجب انسداد می گردد.
قلب چیست؟
قلب اندامی عضلانی به صورت هرم چهار ضلعی و به ارتفاع ۱۲ سانتیمتر میباشد که راءس این هرم به سمت دیواره قفسه سینه قدامی و قاعده هرم روبهروی دیواره قفسه سینه خلفی جای دارد. راس پمپاژ خون به تک تک تن در بین ریهها و در اواسط قفسه سینه، متمایل به سمت چپ استخوان سینه، صحیح تحت معده جا خوش نموده است. به برهان همین مجاورت بودن محل معده و قلب میباشد که گاهی دردهای معده با اشتباهات قلبی عروقی خطا گرفته میشوند. ساختار قلب به سیرتکاملای میباشد که خون را از روش کانال عروقی از قلب بیرون کرده و وارد رمز و گردن، شکم، اندامهای فوقانی و تحتانی مینماید.
عملیات پمپاژ قلب بوسیله سیستم الکتریکی در دیواره در بین دو دهلیز در دست گرفتن میگردد. معدل وزنی حیاتیترین اندام تن که معاش فارغ از آن نا ممکن خواهد بود، در مردان ۳۱ تا ۴۰ ساله موازی میباشد با ۲۸۹.۶ گرم و وزن قلب در زنان همین مقام سنی موازی با ۲۸۴.۷ گرم میباشد. معدل وزن قلب در مردان مسن به ۳۴۵.۹ گرم میرسد و در زنان در میان ۶۱ تا ۷۰ سال اندازهای به مقدار ۲۸۵.۱ گرم دارااست.
آناتومی قلب
ساختار قلب از پنج سطح ذیل تشکیلشده میباشد:
سطح قاعدهای (Posterior)، سطح خلفی
سطح دیافراگمی (Inferior)، سطح زیرین
استرونسوکال (Anterior)، سطح قدامی
سطح ریوی راست
سطح ریوی چپ
افزون بر آن چهار حفره هم در قلب وجود دارااست:
دهلیزها که دو حفره فوقانی اخذکننده خون میباشند.
بطنها که دوحفره تحتانی تخلیهکننده خون محسوب میگردند.
لایههای قلب
سمت چپ و راست قلب با سپتوم از هم مستقل شدهاست. سپتوم دیواره عضلانی ظرافت میباشد که دهلیزها و بطنهای چپ و راست را از هم مستقل مینماید. دیواره قلب از چهار لایه بافت درست شده میباشد. لایههای قلب عبارتند از:
میوکارد: بافت در میانعضلانی ضخیمی میباشد که با انقباض، خون را از قلب بیرون مینماید.
آندوکاردیوم: پوشش داخلی ظرافت در بافت قلب میباشد که وظیفه نگهداری از روزنهها و محیطهای قلب را برعهده داراست.
پریکاردیوم: پوشش محافظ بیرونی نازک دور و بر قلب میباشد که از قلب حفظ مینماید.
اپیکاردیوم: داخلیترین لایه پریکارد به حساب میآید که از بافت پیوندی درست شده میباشد.
روزنههای قلب
از طرفی دیگر قلب چهار روزنه داراست. این روزنهها با گشوده و مسدود شدن، همچون سیستم ترافیکی یکطرفه خون را به یک جهت هدایت مینمایند. بهدنبال روزنههای قلب را معرفی می کنیم:
روزنههای سهلتی (Tricuspid Valve): این روزنهها دهلیز راست را از بطن راست غیروابسته مینمایند. با گشوده شدن روزنه سهلتی خون از دهلیز راست به بطن راست هدایت میگردد. همینطور این روزنهها اذن رجوع و برگشت خون از بطن راست به دهلیز راست را نداده و از ورود آن پرهیز مینمایند.
روزنههای ریوی (Pulmonary Valve): این روزنهها جداکننده بطن راست از رگ ریوی میباشند. بایستگی گشوده شدن روزنه ریوی از این جهت میباشد که عروق ریوی بتوانند خون را از بطن راست به ریهها پمپاژ نمایند.
روزنه میترال (Mitral Valve): روزنه میترال نقش جداکننده دهلیز چپ و بطن چپ را اعمال مینماید و زمانی گشوده میگردد، خون را از ریهها به دهلیز چپ پمپاژ مینماید. این روزنه اذن نمیدهد خون از بطن چپ به دهلیز چپ برگردد.
روزنه آئورت (Aortic Valve): به عبارتیطور که از اسمش پیداست ،جداکننده آئورت از بطن چپ میباشد. هنگامیکهاین روزنه گشوده می شود، خون از بطن چپ بیرون میشود. وجود روزنه آئورت بازدارنده از بازگشت خون به بطن چپ شود.
ساختار قلب از چهار روزنه ساخته شدهمیباشد که با گشوده و بستهشدن آنان خون در یک مسیر صحیح در قلب گردش مینماید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر