یکشنبه ۲۰ آبان ۰۳

علت بالا بودن فشار ریه چیست؟

۱۱۲ بازديد

انگیزه بالا بودن فشار ریه چیست؟
به عبارتی‌طور که در بخش پیشین تیتر کردیم، تغییرات در سلول‌هایی که شریان‌های ریوی را می‌پوشانند، سبب ساز محکم، متورم و کلفت شدن دیواره‌ در سرخرگ‌ها میگردند. این تغییرات ممکن میباشد جریان خون از روش ریه‌ها را مسدود نماید و سبب ساز  متخصص قلب  پرفشاری ریوی گردد.

آپنه خواب، ابتلا به برخی بیماری‌های ریوی، بیماری‌های کبدی، نارسایی قلبی، بعضا بیماری‌های خودایمنی، مصرف مواد مخدر و HIV از کارداران ابتلا به فشار خون ریوی میباشند.

کارداران خطر ابتلا به فشار خون ریوی
بروز PAH در اشخاص، با هر سن و سالی به چشم میخورد. با این وجود عواملی وجود داراست که خطر ابتلا به آن را تشدید می‌نماید:

سوابق خانوادگی: در حالتی‌که یک یا این که یک سری نفر از اعضای خانواده شما دارنده PAH یا این که پرفشاری ریوی میباشند، احتمال ابتلا به آن در شما بیشتر خواهد بود.
چاقی و آپنه انسدادی خواب: چاقی به تنهایی یک برهان خطر وجود ندارد. با این درحال حاضر، در صورتی‌که چاقی با آپنه انسدادی خواب همدم گردد (بدین مفهوم که سطح اکسیژن در هنگام خواب کاهش می یابد)، ممکن میباشد فشار خون ریه خفیف صورت دهد.
جنسیت: این بیماری فشار خون بالای ریوی در زنان بیشتراز دو و نیم موازی مردان میباشد. زنان در سنین باروری بیشتر مستعد ابتلا بدین بیماری می باشند.
بارداری: بارداری از سایر عامل ها خطر در‌این بیماری میباشد. زنانی که با وجود این اختلال، حامله گردیده‌اند، در معرض خطر مرگ و میر بسیار بیشتری قرار دارا‌هستند.
معاش در ارتفاعات: سال‌ها معاش در ارتفاعات میتواند شما‌را مستعد ابتلا به PAH نماید.
سندروم آیزنمنگر و فشار خون ریوی
سندروم آیزنمنگر یکی دلایل ابتلا بدین بیماری میباشد. این سندروم یک عارضه وقتگیر‌برهه زمانی از یک اختلال قلبی ترمیم‌نشده در بدو میلاد (نقص مادرزادی قلب) میباشد. در سندرم آیزنمنگر، جریان خون نامنظم در قلب و ریه‌ها وجود داراست. این فرمان سبب ساز می شود رگ‌های خونی در ریه‌ها محکم و باریک شوند و در سود فشار خون در شریان‌های ریه ارتقا مییابد. سندرم آیزنمنگر به صورت مستمر به رگ‌های خونی در ریه‌ها جراحت می رساند. تشخیص زودهنگام و ترمیم نقایص مادرزادی قلب معمولاً از این سندروم خودداری می‌نماید.
گونه های فشار خون ریوی
فشار خون وریدی ریوی (PH) یک اصطلاح همگانی میباشد که برای تعریف فشار خون بالا در ریه‌ها به هر علتی به کار گیری می شود. فشار خون شریانی ریوی (PAH) یک بیماری مزمن و فعلا صعب العلاج میباشد که سبب ساز محکم شدن دیواره شریان‌های ریه می گردد. در شخص در گیر به PAH، سمت راست قلب بایستی دشوار‌خیس عمل نماید تا خون را از روش شریان‌های باریک در ریه‌ها عبور دهد. این فشار مازاد، سبب میشود که قلب تعالی گردیده و انعطاف‌پذیری کمتری داشته باشد. در سود بضاعت و توان قلب برای صادر کردن خون به ریه‌ها تضعیف میشود. به‌طورکلی اشکال پرفشاری ریوی را می‌قدرت در پنج دسته گروه‌بندی کرد.

این مجموعه‌ها بوسیله سازمان بهداشت جهانی (WHO) تعریف‌و‌تمجید گردیده‌اند و به آن‌ها مجموعه‌های PH WHO گفته میگردد:

نوع ۱: فشار خون شریانی ریوی (PAH)
این نوع وقتی ساخت‌و‌ساز میگردد که شریان‌های ریه باریک گردیده یا این که دیواره‌شان کلفت یا این که محکم شوند.

نوع ۲: فشار خون ریوی به جهت بیماری در سمت چپ قلب
درین دسته از PH، شریان‌ها و ریه‌ها به ضخامت یا این که سفتی دسته ۱ نیستند، البته مشکلاتی در طرز انقباض و انبساط قلب، یا این که مشکلاتی در روزنه‌های سمت چپ قلب وجود داراست.

نوع ۳: فشار خون ریوی به جهت بیماری ریوی
هیپوکسی یا این که بیماری‌های ریه مزمن ممکن میباشد سبب این نوع از فشار خون ریوی بالا شوند. این بیماری‌های ریوی دربرگیرنده بیماری انسدادی ریوی مزمن میباشد که در آن طرق هوایی ریه باریک میشود و بازدم را مشقت بار‌خیس می‌نماید (مانند COPD یا این که آمفیزم).

نوع ۴: فشار خون ریوی به جهت لخته شدن خون مزمن در ریه‌ها
این نوع که فشار خون مزمن ترومبوآمبولیک ریوی (CTEPH) نامیده میشود، وقتی صورت میدهد که تن قدرتمند به حل کردن لخته خون در ریه‌ها نباشد.
نوع ۵: فشار خون ریوی به دلایل ناشناخته
قابلیت و امکان دارااست این بیماری انگیزه‌های ناشناخته‌ای داشته باشد. بعضا از این علل مشمول سارکوئیدوز، معدود خونی داسی صورت، نادر خونی همولیتیک مزمن، طحال برداری و بعضی اختلالات متابولیک میباشد، ولی محصور به آن‌ها وجود ندارد.

گونه های فشار خون ریوی بر پایه ی شدت علائم
فشار خون ریوی بالا را مبنی بر شدت علائمی که در مریض مشاهده می گردد، می‌اقتدار در چهار دسته تیم‌بندی کرد:

گروه اولیه: این عارضه تشخیص داده میشود، البته هیچ علامتی در زمان استراحت یا این که ورزش آرم نمی‌دهد.
مجموعه دوم: در موقعیت استراحت هیچ علامتی نیست؛ البته اعمال شغل های روزانه یا این که کار‌هایی مانند رفتن به دفتر کار یا این که دکان مواد غذایی سبب تنگی نفس یا این که درد خفیف قفسه سینه می گردد.
تیم سوم: فرد در شرایط استراحت شل میباشد، ولی جاری ساختن شغل های معمولی مانند گرمابه کردن، خرقه پوشیدن یا این که تهیه و تنظیم خوراک منجر ساخت و ساز خستگی، تنگی نفس و درد قفسه سینه می شود.
گروه چهارم: علائم در هنگام استراحت و شغل بدنی بروز پیدا می‌نماید. هر نوع فعالیتی سبب ارتقا شدت بیماری میشود.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.